گزارش «تحولات معاملات بازار مسکن شهر تهران در فروردین‌ماه سال ۱۴۰۳» که برگرفته از آمارهای خام سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور است، توسط اداره بررسی‌ها و سیاست‌های اقتصادی بانک مرکزی تهیه و منتشر شد.

مسکن

به گزارش همشهری آنلاین، اطلاعات بانک مرکزی نشان می‌دهد در فروردین‌ماه سال جاری، تعداد آپارتمان‌های مسکونی معامله شده در شهر تهران به ۱۵۰۸ واحد رسیده که تحت تأثیر نیمه تعطیل بودن این ماه، ۷۵.۶ درصد کمتر از اسفندماه سال قبل است.

نکته قابل‌توجه اینکه علاوه بر افت معاملات مسکن نسبت به اسفندماه، رکود نوروزی بازار مسکن تهران در فروردین امسال نسبت به سال قبل شدیدتر بوده و تعداد معاملات نسبت به فروردین سال قبل نیز با افت ۱۴.۲ درصدی مواجه شده است.

در ماه مورد گزارش، متوسط قیمت خریدوفروش مسکن در شهر تهران تغییر چندانی با ماه قبل نداشته و فقط ۰.۲ درصد نسبت به اسفندماه رشد کرده است. طبق اعلام بانک مرکزی، میانگین قیمت یک مترمربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی در شهر تهران به ۸۱ میلیون و ۶۳۰ هزار تومان رسیده که ۲۲.۹ درصد بیشتر از فروردین سال قبل است.

تورم اجاره از قیمت مسکن سبقت گرفت | روایت تازه بانک مرکزی از بازار مسکن

حجم معاملات مسکن تهران

بررسی توزیع تعداد واحدهای مسکونی معامله شده در شهر تهران به تفکیک عمر بنا در فروردین‌ماه سال ۱۴۰۳ حاکی از آن است که از مجموع ۱۵۰۸ واحد مسکونی معامله شده، واحدهای تا ۵ سال ساخت با سهم ۳۰.۱ درصد، بیشترین سه را به خود اختصاص داده‌اند. سهم مذکور در مقایسه با فروردین‌ماه سال قبل حدود ۱.۷ درصد افزایش یافته است.

توزیع تعداد معاملات انجام شده برحسب مناطق مختلف شهر تهران در فروردین‌ماه سا ل ۱۴۰۳ حاکی از آن است که از میان مناطق ۲۲ گانه شهر تهران، منطقه ۵ با سهم ۱۲.۵ درصدی از کل معاملات، بیشترین تعداد قراردادهای مبایعه‌نامه را به خود اختصاص داده است. همچنین مناطق ۱۰،۴ و ۲ به ترتیب با سهم‌های ۱۰.۷، ۸.۶ و ۸.۲ درصدی در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند.

در میان مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران، بیشترین متوسط قیمت یک مترمربع زیربنای مسکونی معامله شده معادل ۱۵۰ میلیون و ۴۲۰ هزار تومان به منطقه یک و کمترین آن معادل ۴۲ میلیون و ۳۶۰ هزار تومان به منطقه ۱۸ تعلق داشته است.

تورم اجاره از قیمت مسکن سبقت گرفت | روایت تازه بانک مرکزی از بازار مسکن

شاخص‌های آماری بازار معاملات مسکن

توزیع فراوانی تعداد واحدهای مسکونی معامله شده شهر تهران در فروردین‌ماه سال ۱۴۰۳ نشان می‌دهد که به لحاظ مساحت، واحدهای مسکونی با سطح زیربنای کمتر از ۸۰ مترمربع، سهمی معادل ۵۷.۷ درصد از معاملات انجام شده را به خود اختصاص دادند.

همچنین ۵۹ درصد واحدهای مسکونی با قیمتی کمتر از متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی در این ماه معامله شده و ۵۶.۳ درصد از معاملات نیز به واحدهای مسکونی با ارزش هر واحد کمتر از ۶ میلیارد تومان اختصاص داشته است.

تحولات اجاره‌بهای مسکن تهران و کشور

متأسفانه باوجود درجا زدن قیمت مسکن در فرودین که البته ناشی از نیمه تعطیل بودن این ماه است، تورم بازار اجاره همچنان داغ است و بی‌توجهی به آن می‌تواند فشارهای مضاعفی در آستانه فصل جابجایی به مستأجران وارد کند.

طبق اطلاعات بانک مرکزی، بررسی شاخص کرایه مسکن اجاری در فروردین‌ماه نشان‌دهنده رشد ۲ درصدی تورم بازار اجاره در شهر تهران و کل مناطق شهری کشور است که ۱.۸ واحد درصد بیشتر از تورم بازار مسکن در همین ماه ارزیابی می‌شود.

بر اساس گزارش رسمی بانک مرکزی، رشد نقطه‌به‌نقطه شاخص کرایه مسکن اجاری در فروردین‌ماه سال ۱۴۰۳ نسبت به ماه مشابه سال قبل در شهر تهران ۴۵.۲ درصد و در کل مناطق شهری ۵۲.۴ درصد است.

کد خبر 850101
منبع: روزنامه همشهری

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار راه و مسکن

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علی IR ۱۸:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۸
    1 0
    ی حرفی به عنوان مستاجر می زنم واقعا متاسفم که بازار مسکن و اجاره رو نمی تونید کنترل کنید و تو صندلیتون هم تکیه زدید ، و مستاجرها و طبقات پایین جامعه تو فشار هستند،
  • مستاجرم IR ۱۱:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۹
    0 0
    به داد ما مستاجرها برسید. به خدا زندگی کوفتمون شده. چیم به هم میزنی صاحبخونه میخواد اجاره رو سنگین ببره بالا. نه پول داریم که تمدید کنیم نه پولو وقت داریم که بخواییم جا به جا بشیم. تازه دنبال خونه هم که می گردی فکر می کنی همین جا که نشستم ارزون تر از کل بازاره. به داد ما برسید به خدا.
  • محمود IR ۱۱:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۹
    0 0
    صابخونه من کد رهگیری نمیگیره. دو سال هم نشستم یک سال 65 درصد گذاشت یک سال 60 درصد. اگر به خاطر زن و بچه م نبود به خدا میزدم به بیابون. خسته شدم. نمیکشم. پول وقتی نباشه هیچکاری نمیشه کرد.